Siirry pääsisältöön
Moikka! Olen 22-vuotias kauppatieteiden opiskelija Vaasan yliopistosta ja keväällä 2018 lähden Erasmus-vaihtoon Sheffieldiin, Iso-Britanniaan. Täällä on tarkoitus kirjoitella
vaihdosta, matkustelusta ja elämästä muutenkin uudessa maassa.

How’s life?

Nyt on jo yli kuukausi vietetty Sheffieldissä ja vaikka vaihtarielämään kuuluu yllätykset ja viime hetken suunnitelmat, jonkin verran rutiinejakin on tullut jo kehitettyä. Olen esimerkiksi löytänyt suosikkiruokalan kampuksella (Hallam Central, se yksi ja ainoa paikka mistä saa jollain lailla terveellistä ja lämmintä ruokaa…), suosikkiruokakaupat (Sainsbury’s ja Waitrose), siivouspäivän (torstaisin, koska silloin ei ole luentoja ollenkaan) ja voimat kirjoittaa päiväkirjaa joka ilta. Seuraavaksi tavoitteena on opiskelurutiinien kehittäminen, sillä ensimmäisen esseen palautuspäivä on ensi kuun alussa.

Ollaan myös kolmena maanantaina peräkkäin käyty enemmän ja vähemmän vaihtelevalla vaihtariporukalla yliopiston baarin pubivisassa. Kahtena ensimmäisenä kertana onnistuttiin asettamaan rima vähän liiankin matalalle mutta kolmas kerta toden sanoo – onnistuttiin voittamaan yli 20 paikallisista opiskelijoista koostuvaa tiimiä, ja tämä on merkittävä tieto siksi, että pubi-isännällä on melko vahva aksentti ja usein ollaan jouduttu arvailemaan vaiston varassa.

Kävin kävelyllä Norfolk Parkissa ja sieltä näkee täydellisesti koko kaupungin.

Viikko sitten perjantaina oli International Pub Crawl, jossa päästiin tutustumaan uusiin baareihin. Ennen tätä käytiin yhdessä harvinaisen isolla porukalla syömässä, sillä yleensä moni on voinut ehtiä jo sopimaan jotakin muuta kun aletaan suunnittelemaan yhteisiä menoja. Ilta oli hauska vaikka viimeisessä baarissa baarimikko ei ymmärtänyt mitä siideri on eikä hän myöskään tiennyt missä Suomi on ja mitä kieltä siellä puhutaan.


Sunnuntaina lähdettiin aikaisin aamulla bussilla kohti Cambridgea! Heti alkuun saatiin opastettu kierros, jossa kierrettiin muutaman eri collegen kautta keskustaan. Kierros päättyi The Eagle –pubin eteen, sen sisäkatto on täynnä toisen maailmansodan aikaisia kirjoituksia ja se on paikka jossa keksittiin DNA. Nyt se on myös paikka jossa kokeilin ensimmäistä kertaa perinteistä Sunday Roastia : ) Lounaan jälkeen käytiin katsastamassa tori sekä sen vieressä sijaitseva kirkontorni, jonka huipulta näki koko Cambridgen! Koska oli sunnuntai, huomattiin melko nopeasti että kaikki paikat eivät ole ollenkaan auki joten viimeiseksi päädyttiin menemään Fitzwilliamin museoon.

Vaihtoon lähtiessäni vähän odotin että kaikkien yliopistojen kampukset Englannissa näyttäisi tältä

Trinity Collegen sisäpiha

The Eagle pub

Sunday Roast

The Corpus Clock maksoi miljoonan ja on rumin kello jonka olen koskaan nähnyt


Näkymiä kirkon katolta: St King's College ja Senate HouseMaanantaina mentiin jonottamaan lippuja Sheffieldin kahden yliopiston väliseen jääkiekko-otteluun, ja palkinnoksi saatiin ilmaiset fanipaidat, koska oltiin sadan ensimmäisen jonottajan joukossa! Jonottamisen jälkeen mentiin brunssille kampuksen lähelle, ja söin ensimmäistä kertaa englantilaisen aamupalan, ja ennakkoluuloista huolimatta se oli todella hyvää!

Seuraavan viikon aikana pääsen toteuttamaan kaksi pitkäaikaista haavetta – tänä viikonloppuna pääsen käymään Lontoossa ja seuraavalla viikolla lähdetään kaveriporukalla pitkäksi viikonlopuksi Dubliniin, en malta odottaa!


Have a good one!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cheers! Uskomatonta, että olen ollut täällä jo yli viikon! Tuntuu paljon pidemmältä ajalta, sillä kaikenlaista on tapahtunut. Olen tottunut täällä elämiseen mielestäni hämmästyttävän nopeasti. Englannin puhuminen sujuu koko ajan paremmin ja osaan jo suunnistaa kaupungilla melko sujuvasti. Viikko sitten sunnuntaina suljin matkalaukkuni (hieman vaivaa sai nähdä), keräsin tavarat kasaan ja nukuin tuskin ollenkaan, sillä aamulla oli aikainen herätys (3:30) ja lähtö lentokentälle. Jouduin maksamaan 11 euroa hieman ylipainoisesta laukusta, mutta en vain yksikertaisesti keksinyt enää mitä voisin jättää pois matkatavaroistani. Olin jo tehnyt pitkän listan asioista, joita pitäisi ostaa ja tehdä aikalailla samana päivänä kun saavun perille, joten en kauheasti halunnut pidentää sitäkään. Lennot (Tukholman kautta Manchesteriin) sujuivat ilman suurempia ongelmia, ja perillä sain odotella melkein kaksi tuntia junan tuloa, mutta ehdin siinä hyvin syödä ja yrittää vähän totutella ajatukseen, et
'Sup? Tämä on varmaankin viimeinen postaus jonka kirjoitan vaihdon aikana, sillä reilun kahden viikon päästä on aika palata takaisin Suomeen. Ehdin viettää Suomessa vain kaksi päivää, sillä lähden moikkaamaan Vaasa-kaveria Puolaan neljäksi päiväksi toukokuun lopussa. Viime viikkojen aikana on kertynyt paljon vikoja kertoja: viimeinen kerta kirjastossa (vihdoin sain kaikki kouluhommat hoidettua eilen), viimeinen lounas kampuksella, viimeinen kerta (toivottavasti vain vähään aikaan) kun näen osaa vaihtokavereista ja viimeinen kerta vakkaribaarissa. Vaikeeta vielä ymmärtää että lähtö on näinkin lähellä, mutta toisaalta se kannustaa tekemään kaikkea kivaa ja kokeilemaan uusia juttuja vielä kun pystyy.  Pääsiäisloman jälkeisellä viikolla sain tänne Suomi-kaverin kylään ja käytiin vähän turisteilemassa ympäri Sheffieldiä, ja näin viimeinkin kasvitieteellisen puutarhan ja sen puiston ilman lumipeitettä. Oli ihanaa nähdä kukat kukkimassa jo huhtikuun alussa. Huhtikuussa
What’s up? Aika on mennyt todella nopeasti sitten viime postauksen, ja tuntuu, että aina kun saa jonkun asian tehtyä, ilmestyy joku toinen asia hoidettavaksi. Onneksi taakse on jäänyt kandin tutkielma, tentit ja to do-listan asioista. Onnistuin tässä välissä myös pitämään miniloman, eli lensin ensin Pariisiin, matkustin sieltä junalla Lilleen katsomaan kaveria, joka on siellä vaihdossa, ja viikonlopuksi mentiin yhdessä Rotterdamiin. Tarkoitus oli mennä junalla Amsterdamiin ja lentää sitä kautta Suomeen, mutta jumituinkin sinne kahdeksi päiväksi lumimyrskyn takia… Pääsin sieltä kuitenkin loppujen lopuksi turvallisesti kotiin, ja nyt olenkin joululoman vietossa perheen luona. Matkustin lentokentältä Eiffel-tornille ja kävelin sieltä juna-asemalle Gare du Nordille. Eksyin sattumalta kauniisti valaistulle joulukadulle, olisi ollut kiva kuvailla siellä myös illalla. Pakko oli käydä kuvaamassa myös Winston Churchillin patsasta. Église du Sacré-Coeur de Lille –k