Siirry pääsisältöön
Moikka! Olen 22-vuotias kauppatieteiden opiskelija Vaasan yliopistosta ja keväällä 2018 lähden Erasmus-vaihtoon Sheffieldiin, Iso-Britanniaan. Täällä on tarkoitus kirjoitella
vaihdosta, matkustelusta ja elämästä muutenkin uudessa maassa.
'Sup?

Tämä on varmaankin viimeinen postaus jonka kirjoitan vaihdon aikana, sillä reilun kahden viikon päästä on aika palata takaisin Suomeen. Ehdin viettää Suomessa vain kaksi päivää, sillä lähden moikkaamaan Vaasa-kaveria Puolaan neljäksi päiväksi toukokuun lopussa. Viime viikkojen aikana on kertynyt paljon vikoja kertoja: viimeinen kerta kirjastossa (vihdoin sain kaikki kouluhommat hoidettua eilen), viimeinen lounas kampuksella, viimeinen kerta (toivottavasti vain vähään aikaan) kun näen osaa vaihtokavereista ja viimeinen kerta vakkaribaarissa. Vaikeeta vielä ymmärtää että lähtö on näinkin lähellä, mutta toisaalta se kannustaa tekemään kaikkea kivaa ja kokeilemaan uusia juttuja vielä kun pystyy. 

Pääsiäisloman jälkeisellä viikolla sain tänne Suomi-kaverin kylään ja käytiin vähän turisteilemassa ympäri Sheffieldiä, ja näin viimeinkin kasvitieteellisen puutarhan ja sen puiston ilman lumipeitettä.

Oli ihanaa nähdä kukat kukkimassa jo huhtikuun alussa.


Huhtikuussa sain myös lisää Suomi-vieraita, kun perheeni tuli käymään Sheffieldissä. Meillä oli hyvä tuuri, sillä Englannissa oli helleaalto juuri silloin. Kävimme yhdessä Peak Districtin kansallispuistossa Bakewellin kylässä, kävelemässä ympäri Sheffieldiä ja shoppailemassa. Pääsin myös käymään Manchesterissa muualla kuin lentokentällä, kun kävin kävelemässä keskustassa ennen kuin menin perhettä vastaan.

John Rylandin kirjasto Manchesterissa

Manchesterin kaupungintalo

Bakewellin Wye-joen rannalla kelpasi viettää hellepäivää
Seuraava suuri seikkailu suuntautui Islantiin Suomi-kaverin luo. Sielläkin kohdalle sattui todella hyvä sää. Lähtöpäivänä satoi loskaa, joten ajoitus oli aikalailla täydellinen. Vaikka visiitti oli lyhyt, se teki todellisen vaikutuksen! Islannissa oli niin paljon sellaista nähtävää mitä ei ole missään muualla. Toivottavasti pääsen joskus ajamaan koko saaren ympäri ja näkemään lisää upeita maisemia.


Kuumat lähteet Gunnuhverissa

Mustat kalliot Brimkettillissä


Maisemia Kleifarvatnin rannalla

Grottan majakka Reykjavikissa

Hallgrímskirkja Reykjavikissa
  
Kuuluisa Sun Voyager Reykjavikin rannalla

Maisemat Hallgrímskirkjan katolta

Skogafossin vesiputous, kiipesimme myös ylös katsomaan virtausta ja maisemia

Game of Thronesin kuvauspaikka Reynisfjara beachilla

Näissä maisemissa kelpasi pulahtaa lämpimään altaaseen

Islantilaista street foodia: kalapataa ja ruisleipää + äyriäiskeittoa leipäkulhossa


Islannin jälkeen piti kiirettä kun oli läksiäisiä, kouluhommien tekemistä, to do-listan lyhentämistä ja ajoittain myös rentoutumista. To do-listalla oli muun muassa Liverpool, Warner Brothers Studio Lontoossa ja Peak District uudestaan. 

Löysimme Liverpoolista lukupuun alta suomenkielinen kirja

Olimme onnellisia kun pääsimme taas meren rannalle, vaikka vain kanaalin muodossa

Beatles-museossa vierähti melkein kolme tuntia ja jälkeenpäin iski yllättävä halu kuunnella Beatlesin kappaleita Yksi bucket listani kohteista oli Warner Brothers Studio Lontoossa, jossa pääsin tutustumaan Harry Potter -leffojen kulisseihin ja olin niin onnellinen kun sain sen suoritettua!


Pitihän sitä kermakaljaa maistaaWitnass Pass Peak Districtilla, Casteltonin kylän lähelläHuomenna vaihdon ensimmäisestä päivästä on kulunut 120 päivää, ja silloin onkin sopivaa lähteä viimeiselle reissulle Etelä-Englantiin. Lähtö Suomeen on reissulta paluusta parin päivän päästä, joten silloin ehtii vielä tehdä juttuja ja pakkailla.

Gotta hit the road, bye!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Moikka! Nyt on vaihto suoritettu ja odottelen vielä viimeisiä kurssien arvosanoja, jotta voin lähettää paperini Vaasan yliopistoon ja saada keväällä tekemistäni opinnoista sivuaineen tutkintooni.  Vaihdosta palaaminen on sujunut yllättävän hyvin, mikä varmaan pitkälti johtuu siitä, että kaksi päivää Suomeen paluuni jälkeen lähdin vielä neljäksi päiväksi Varsovaan kaverin luo vierailulle ja nyt olen tämän viikon asustellut vielä perheen luona ja olen saanut taas rauhassa tottua Suomessa olemiseen ja arki ei ole vielä kunnolla päässyt alkamaan. Viimeistään varmaan töiden alettua tajuan, että kevään lomalta tuntunut aika on ohi ja täytyy palata todellisuuteen. Neljä kuukautta oli juuri sopiva aika tottua uuteen elämään ja saada hyviä kavereita, joten lähteminen oli vaikeaa. Lähtöpäivänä oli sekavat fiilikset, sillä totta kai olin haikeana kun piti hyvästellä monet kaverit ja lähteä takaisin "tavalliseen" arkeen, mutta toisaalta olin myös vähän innoissani päästessäni näkem
Cheers! Uskomatonta, että olen ollut täällä jo yli viikon! Tuntuu paljon pidemmältä ajalta, sillä kaikenlaista on tapahtunut. Olen tottunut täällä elämiseen mielestäni hämmästyttävän nopeasti. Englannin puhuminen sujuu koko ajan paremmin ja osaan jo suunnistaa kaupungilla melko sujuvasti. Viikko sitten sunnuntaina suljin matkalaukkuni (hieman vaivaa sai nähdä), keräsin tavarat kasaan ja nukuin tuskin ollenkaan, sillä aamulla oli aikainen herätys (3:30) ja lähtö lentokentälle. Jouduin maksamaan 11 euroa hieman ylipainoisesta laukusta, mutta en vain yksikertaisesti keksinyt enää mitä voisin jättää pois matkatavaroistani. Olin jo tehnyt pitkän listan asioista, joita pitäisi ostaa ja tehdä aikalailla samana päivänä kun saavun perille, joten en kauheasti halunnut pidentää sitäkään. Lennot (Tukholman kautta Manchesteriin) sujuivat ilman suurempia ongelmia, ja perillä sain odotella melkein kaksi tuntia junan tuloa, mutta ehdin siinä hyvin syödä ja yrittää vähän totutella ajatukseen, et