Siirry pääsisältöön
Moikka! Olen 22-vuotias kauppatieteiden opiskelija Vaasan yliopistosta ja keväällä 2018 lähden Erasmus-vaihtoon Sheffieldiin, Iso-Britanniaan. Täällä on tarkoitus kirjoitella
vaihdosta, matkustelusta ja elämästä muutenkin uudessa maassa.
Hou's it gaun?

Pääsiäislomat on tänään ohi ja alkaa olla aika palata taas arjen pariin, meillä on vielä kaksi viikkoa luentoja ja sen jälkeen on esseiden palauttamisia ja tenttejä (mulla vaan esseitä). Yritän saada esseet kasaan tässä kuussa jotta voisin nauttia toukokuusta matkustellen.


Viime päivityksen jälkeen on ollut parikin reissua, joista yksi ei sitten ollutkaan Snowdonia vaikka sitä olin kovasti odottanut, koska Beast from the East vol. 2 pääsi yllättämään. Ajattelinkin sen takia tehdä tästä melko kuvarikkaan postauksen, koska kuvathan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!


15.3. Päiväreissu Harrogateen


Päätettiin kahden kaverin kanssa tehdä päiväreissu Harrogateen, koska haluttiin nähdä vähän uusia maisemia. Sää oli taattu brittiläinen mutta olin tyytyväinen että pääsin käymään tässä perinteisessä söpössä brittikaupungissa :)

Harrogatessa kokeilin ensimmäistä kertaa perinteistä englantilaista kanapiirakkaa - ja hyvää oli!


Harrogate on tunnettu mineraalilähteistään ja kylpylöistä joita niiden ympärille aikoinaan perustettiin. Museossa pääsi katsomaan lähempää näitä lähteitä, mineraalista riippuen hajut oli aika erikoisia...


Käytiin kävelyllä puistossa


Puistosta löytyi ihana zen-henkinen puutarha.

Yksi Harrogaten ostoskaduista. Pari kertaa olen ihmetellyt, miksi pikkukaupunkien kadut on täynnä merkkiliikkeitä kuten Swarowskin korukauppaa ja Morgan Clarea. Ei tullut siis kauheasti shoppailtua.


21.3. Sheffieldin yliopistojen välinen jääkiekko-ottelu


Yliopistot kilpailee joka vuosi eri lajeissa, kuten jääkiekossa, jalkapallossa ja nyrkkeilyssä. Kaksi kuukautta sitten herättiin aikaisin jonottamaan ja ansaittiin sillä ilmaiset t-paidat. Tunnelma oli mahtava ja totta kai Hallam voitii Unin 6-3!


Hallam-fanit valmiina otteluun. 


Vähän harmitti kun ei osattu laulaa yhtään kannustuslauluja, mutta tunnelma oli silti katossa.


25.3. Lake District

Sunnuntaina starttasi 11 päivän reissu ympäri Pohjois-Britanniaa. Ensimmäisenä päämääränä oli Lake District, ja tarkemmin ensin Windermere ja sitten vaeltaen Amblesideen. Säät suosi kävelijöitä ja maisemat oli upeita! Matka meinasi saada huonon alun kun ensimmäinen juna oli myöhässä, mutta onneksi kaikki järjestyi. tiistaina matka jatkui kohti Edinburghia, vaikka lakko meinasi tulla tielle.


Lampaita näkyi paljon ja niitä katsellessa oli hyvää pitää taukoja kävelystä.


Näkymät Orrest Headin näköalapaikalta.


Ensimmäisen illan ateria, otettiin loman alun kunniaksi drinkit!


Ennen aamun vaellusta metsässä näkyi sumua, joka haihtui sitten kun aurinko alkoi lämmittää.


Vaellus alkoi Troutbeckin ja Townendin läpi kävelemisellä.


Tällaista reittiä tarvottiin. Välillä luultiin että päästin jo huipulle mutta aina paljastui lisää kiivettävää.
Tällaisia portaita tultiin alas, jalat pääsi heti treeniin, onneksi oli hyvät kengät.


Amblesiden puolella päästiin ihailemaan vesiputouksia.


Tällä veneellä ajettiin Windermere-järven pohjoispuolella.28.3. Highlands & Isle of Skye

Matka alkoi aamulla Edinburghista 15 hengen minibussilla Loch Lomondin kautta Glen Coeen ja Fort Williamiin sekä Eilean Donanin linnaan. Päivä päättyi Broadfordin kylään Isle of Skyellä.
Loch Lomond oli matkan ensimmäinen pysähdyspaikka. Matkalla meidän kuski/opas kertoi mielenkiintoisia juttuja Skotlannista.
Pysähdyttiin kuvailemaan peuroja.
Fort Williamissa tuli syötyä kevään ensimmäinen jäätelö ulkona.
Isle of Skyen silta näkyy horisontissa. Oli virkistävää kun järvet vaihtui merimaisemiin.


Broadfordissa vietettiin kaksi yötä tortillaa syöden ja biljardia pelaten.Toisena päivänä bongailtiin ylämaan lehmiä.


The Storr.
Kilt Rock
Duntulm Castlen rauniot, joista kerrotaan kummitustarinoita.


Portreessa pysähdyttiin ja syötiin Fish and chipsit satamassa.Kolmantena päivänä tutustuttiin Urchadain linnan raunioihin Loch Nessin rannalla.


Tämän lähemmäs Nessietä ei päästy.

Vierailimme myös Cullodenin taistelukentällä, joka on surullisella tavalla merkittävä Skotlannin historiassa.


Viimeiseksi kävimme Clava Cairnsissa katsomassa esihistoriallisia kivimuodostelmia.


27.3. ja 30.3. Edinburgh
Vietimme Edinburghissa yön ennen Highlands-kierrosta ja sen jälkeen vielä kolme yötä. Jäi kyllä sellainen olo, että on pakko päästä tänne uudestaan. Päivät kului katuja kierrellen ja osallistuttiin myös Pub Crawliin jotta pääsisimme tutustumaan myös Edinburghin yöelämään ;)


Grassmarket -aukio, jonka varrelta löytyi meille monta hyvää ruokapaikkaa.


Edinburgin linna, jonka luota näkee hyvin koko kaupungin ja jonka sisällä vietti helposti yli tunnin.


Victoria Street, joka on kuulemma ollut J.K. Rowlingin inspiraationa Viistokujalle. Skotlannissa oli muutenkin paljon kohteita liittyen Harry Potteriin mikä teki ainakin mun onneliseksi :) 


National Museum of Scotland  oli mahtava, aikaa ei ollut tarpeeksi käydä kaikkea mielenkiintoista läpi.


Kävimme kävelykierroksella vanhassa kaupungissa, ja saimme kuulla lisää Skotlannin historiasta. Melkein kaikki nähtävyydet oli Royal Milen varrella.


Patikoimme myös Arthur's seatille, jolta näki Edinburghin ylhäältä käsin. 


2.4. Glasgow

Viimeiset päivät olimme Glasgow'ssa, jossa sää oli matkan surkein. Se ei kuitenkaan estänyt meitä kiertelemästä kaupunkia, sillä osa nähtävyyksistä oli reilusti keskustan ulkopuolella. 


Glasgow'n yliopisto, jonka sisällä kävimme tutustumassa Hunters museoon.


Kelvingroven museo


Pääsin vihdoin maistamaan Skotlantilaista aamiaista, haggikseineen kaikkineen. 


Tall Ship


Kirsikkapuut yrittivät parhaansa kukkia Skotlannin sateisessa ja kylmässä säässä


Katedraali oli vaikuttava niin sisältä kuin ulkoakin, ja siellä oli hyvä pidellä sadetta.


Glasgow'ssa oli kymmeniä muraaleja joista kävimme ihailemassa muutamia.


Wellingtonin herttuan patsas. Jostakin syystä glasgow'laiset laittavat patsaiden päihin liikennekartioita, ja jos se poistetaan tästä patsaasta, joku tuo tilalle aina uuden.


7.4. Whitby

Olen jo pitkään halunnut käydä jossakin rannikkokaupungissa, ja vihdoinkin se päivä koitti. Whitby oli todella kaunis paikka ja varmasti tulen joskus käymään siellä uudestaankin.


Whitbyn Abbey on kuuluisa Draculan tarinasta.Tällä rannalla näkee hyvin vuoroveden vaikutuksen. Aamupäivällä vesi oli rantakallioille asti, iltapäivällä vesi oli laskenut niin että rannalla pystyi helposti kävelemään kuivin jaloin.


Seuraavina viikkoina on siis luvassa kouluhommia ja emännöimistä, sillä tänä viikonloppuna saan tänne Suomi-kaverin ja ensi viikolla perhe tulee moikkaamaan. Sen jälkeen lähden kolmeksi päiväksi Islantiin! Aika kuluu tällä hetkellä tosi nopeasti, ja tekemistä riittää. Toivon vaan, että aika riittää kaikkeen mitä olen suunnitellut!

See you soon!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cheers! Uskomatonta, että olen ollut täällä jo yli viikon! Tuntuu paljon pidemmältä ajalta, sillä kaikenlaista on tapahtunut. Olen tottunut täällä elämiseen mielestäni hämmästyttävän nopeasti. Englannin puhuminen sujuu koko ajan paremmin ja osaan jo suunnistaa kaupungilla melko sujuvasti. Viikko sitten sunnuntaina suljin matkalaukkuni (hieman vaivaa sai nähdä), keräsin tavarat kasaan ja nukuin tuskin ollenkaan, sillä aamulla oli aikainen herätys (3:30) ja lähtö lentokentälle. Jouduin maksamaan 11 euroa hieman ylipainoisesta laukusta, mutta en vain yksikertaisesti keksinyt enää mitä voisin jättää pois matkatavaroistani. Olin jo tehnyt pitkän listan asioista, joita pitäisi ostaa ja tehdä aikalailla samana päivänä kun saavun perille, joten en kauheasti halunnut pidentää sitäkään. Lennot (Tukholman kautta Manchesteriin) sujuivat ilman suurempia ongelmia, ja perillä sain odotella melkein kaksi tuntia junan tuloa, mutta ehdin siinä hyvin syödä ja yrittää vähän totutella ajatukseen, et
'Sup? Tämä on varmaankin viimeinen postaus jonka kirjoitan vaihdon aikana, sillä reilun kahden viikon päästä on aika palata takaisin Suomeen. Ehdin viettää Suomessa vain kaksi päivää, sillä lähden moikkaamaan Vaasa-kaveria Puolaan neljäksi päiväksi toukokuun lopussa. Viime viikkojen aikana on kertynyt paljon vikoja kertoja: viimeinen kerta kirjastossa (vihdoin sain kaikki kouluhommat hoidettua eilen), viimeinen lounas kampuksella, viimeinen kerta (toivottavasti vain vähään aikaan) kun näen osaa vaihtokavereista ja viimeinen kerta vakkaribaarissa. Vaikeeta vielä ymmärtää että lähtö on näinkin lähellä, mutta toisaalta se kannustaa tekemään kaikkea kivaa ja kokeilemaan uusia juttuja vielä kun pystyy.  Pääsiäisloman jälkeisellä viikolla sain tänne Suomi-kaverin kylään ja käytiin vähän turisteilemassa ympäri Sheffieldiä, ja näin viimeinkin kasvitieteellisen puutarhan ja sen puiston ilman lumipeitettä. Oli ihanaa nähdä kukat kukkimassa jo huhtikuun alussa. Huhtikuussa
What’s up? Aika on mennyt todella nopeasti sitten viime postauksen, ja tuntuu, että aina kun saa jonkun asian tehtyä, ilmestyy joku toinen asia hoidettavaksi. Onneksi taakse on jäänyt kandin tutkielma, tentit ja to do-listan asioista. Onnistuin tässä välissä myös pitämään miniloman, eli lensin ensin Pariisiin, matkustin sieltä junalla Lilleen katsomaan kaveria, joka on siellä vaihdossa, ja viikonlopuksi mentiin yhdessä Rotterdamiin. Tarkoitus oli mennä junalla Amsterdamiin ja lentää sitä kautta Suomeen, mutta jumituinkin sinne kahdeksi päiväksi lumimyrskyn takia… Pääsin sieltä kuitenkin loppujen lopuksi turvallisesti kotiin, ja nyt olenkin joululoman vietossa perheen luona. Matkustin lentokentältä Eiffel-tornille ja kävelin sieltä juna-asemalle Gare du Nordille. Eksyin sattumalta kauniisti valaistulle joulukadulle, olisi ollut kiva kuvailla siellä myös illalla. Pakko oli käydä kuvaamassa myös Winston Churchillin patsasta. Église du Sacré-Coeur de Lille –k